PROMJENA

"Marš mira od Nezuka do Potočara" dobio drugi naziv

Na ovogodišnjem „Maršu sjećanja“ o broju učesnika odlučiti OO nekoliko dana prije 8. jula

S jednog od ranijih pohoda od Nezuka do Potočara. Arhiv

Piše: S. Smajlović

27.5.2021

Osim komemoracije 11. jula, druga po značaju manifestacija obilježavanja genocida nad Bošnjacima Srebrenice „Marš mira od Nezuka do Potočara“, ubuduće će se zvati „Marš sjećanja na žrtve genocida zaštićene zone Ujedinjenih nacija“.

To je za „Avaz“ potvrdio Zulfo Salihović, predsjednik podobora dosadašnjeg „Marša mira“, dodajući da će na današnjoj sjednici Organizacioni odbor (OO) za obilježavanje 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, zaštićene zone UN-a u julu 1995. godine, naziv „Marša mira“ konačno biti izmjenjen.

Kaže da pripreme „Marša sjećanja 2021“ teku po ustaljenoj dinamici i da će ova manifestacija, kao i komemoracija 11. jula biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

- Početkom iduće sedmice, članovi pododbora pohoda od Nezuka do Potočara, obavit će pregled kompletne trase, dužine 110 kilometara, kako bi na vrijeme otklonili sve prepreke za nesmetan i bezbjedan prohod učesnika te izvršili pripreme za postavljanje kampa u Liplju i Mravinjcima za noćenje posjetilaca ove manifestacije - pojasnio je Salihović.

Dodaje da će na ovogodišnjem „Maršu sjećanja“ o broju učesnika odlučiti OO nekoliko dana prije 8. jula, kada počinje ova trodnevna manifestacija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.