ODLUČENO NA SJEDNICI

Kultni gril "Otrov" će ponovo raditi, vlasnik Abazi kroz suze radosnice: Hvala svima, ali posebno Memi Haljevcu

Bratova djeca su stvarno presretna jer će moći nastaviti školovanje kako treba, kaže Abazi

Gril "Otrov" počinje sa radom. Avaz

Piše: Merjem Begović

27.5.2021

Porodica Abazi dobit će dozvolu za rad kultnog grila "Otrov", jednoglasno je usvojena odluka danas na sjednici Općinskog Vijeća Centar. 

Sve je pokrenuo Sulejman Haljevac, vijećnik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) koji je prvi digao glas i nakon smrti članova porodice Abazi, te odlučio pomoći Nesretu Abaziju da nastavi porodični posao.

- Uvijek smo na strani oštećenih i nemoćnih. To su naši sugrađani i moja moralna odgovornost je bila pomoći našem Nesretu ali i djeci koja su ostala bez svog oca. Ponosan sam na ovu odluku, idemo dalje i idemo jako - poručio je Haljevac. 

Nesret Abazi je kroz suze radosnice za portal "Avaza" kazao da njegovoj sreći nema kraja. 



Haljevac: Pokrenuo inicijativu. Avaz

- Ne znam da li je to na šest mjeseci, tek ćemo vidjeti u ponedjeljak. Mislim da će to prvo ići jedno vrijeme privremeno pa onda kasnije malo duže, to je koliko ja razumijem. Detalje o tome šta su planirali i radili će mi u ponedeljak objasniti. Ono što razumijem je da će se nastaviti rad do prenamjene zemljišta, odnosno do eventualne gradnje i proširenja ceste - kazao je Abazi.

Dodaje da su svi presretni u kući.


Ziljbear (75) i Zemri (48) Abazi izgubili su bitku sa koronavirusom. Avaz

- Bratova djeca su stvarno presretna jer će moći nastaviti školovanje kako treba. Utisci se još nisu slegli jer je bilo jako emotivno kada smo čuli da je Vijeće podržalo jednoglasnom odlukom. To zaista puno znači. Zahvalio bih se svima, ali posebno našem borcu Memi, zato što je on pokrenuo tu inicijativu i bio najaktivniji. Bog da mu da svako dobro - kazao je Abazi.

I načelnik Općine Centar Srđan Mandić je obećao da će već sutra posjetiti porodicu Abazi.

Podsjetimo, od posljedica koronavirusa vlasnici fast fooda "Otrov" Ziljbear (75) i Zemri (48) Abazi izgubili su bitku sa koronavirusom u martu ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.