SAOPĆENJE

SBB pozdravlja izbor Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika

Zahvaljuju se i dosadašnjem visokom predstavniku Valentinu Incku (Inzko) na svemu što je uradio za BiH

SBB: Stojimo na raspolaganju novom visokom predstavniku. SBB BiH

A. K.

27.5.2021

Savez za bolju budućnost BiH pozdravlja odluku ambasadora zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) na imenovanju Kristijana Šmita (Christian Schmidt) za visokog predstavnika u BiH, saopćeno je iz ove stranke.

- Gospodinu Šmitu i Njemačkoj, njegovoj državi koja ga je kandidirala, upućujemo čestitke i izraze dobrodošlice u našu zemlju. Vjerujemo da će OHR na čelu s Kristijanom Šmitom nastaviti izvršavati svoju ulogu u BiH i ubrzati ispunjavanje uvjeta i ciljeva iz programa 5+2.

U tom smislu, SBB stoji na raspolaganju novom visokom predstavniku i radujemo se budućoj suradnji na izgradnji i jačanju institucija BiH, a sve u cilju što skorijeg ispunjavanja svih postavljenih uvjeta za punopravno članstvo naše države u NATO savezu i Evropskoj uniji.

SBB se zahvaljuje i dosadašnjem visokom predstavniku Valentinu Incku (Inzko) na svemu što je uradio za BiH. Gospodin Incko u svom mandatu bio je posvećen provedbi Dejtonskg mirovnog sporazuma i očuvanja mira i stabilnosti u BiH - saopćeno je iz SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.