SARADNJA

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić 22. juna u Banjoj Luci

Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja, kazala je Karić

A. K.

27.5.2021

Benjamina Karić i Draško Stanivuković. Avaz

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković kazao je da se gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, odazvala njegovom pozivu i da će u zvaničnu posjetu Banjoj Luci doći 22. juna.

Gradonačelnica Sarajeva je rekla da je sa zadovoljstvom primila poziv da posjeti Banja Luku.

- Koristim ovu priliku da i Vama također uputim najbolje želje i mnogo uspjeha u realizaciji svih dobrih projekata u prelijepoj Banja Luci za dobrobit njenih stanovnika i svih građana naše zajedničke domovine.

Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina.

Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja - naapisala je Karić na društvenim mrežama.

Stanivuković je otkrio da će doći do uzvratne posjete.

-  Doći ću i ja u posjetu Sarajevu na poziv gradonačelnice Sarajeva. I to smo sve dogovorili. Mladi ljudi treba da se povezuju, kako između sebe, tako i gradovima kojim upravljaju - kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.