OBEĆANA POMOĆ

Okerić: Sistemska briga o ženama žrtvama rata obaveza je svih institucija

Predsjedavajući Okerić stavio nam se na raspolaganje za organizaciju sastanaka, kazala je Bakira Hasečić

Elvedin Okerić. Služba za protokol i press KS

A. K.

27.5.2021

Predstavnice Udruženja "Žene žrtve rata", na čelu s predsjednicom Bakirom Hasečić, održale su sastanak s predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo Elvedinom Okerićem i tom prilikom ga upoznale sa aktivnostima Udruženja, ali i sa problemima s kojim se susreću.

Predsjedavajući Okerić izrazio je svoje duboko poštovanje članicama Udruženja "Žena-žrtva rata",te je najavio pomoć, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- Napori i istrajnost Udruženja "Žene žrtve rata" u borbi za pravdu i prava traju više od dvije decenije i zaista su ponos našeg naroda. Sistemska briga o ženama žrtvama rata je obaveza svih institucija i zvaničnika u Bosni i Hercegovini. Konkretna podrška Kantona Sarajevo radu ovog Udruženja neće izostati - naglasio je Okerić.

Predstavnice udruženja "Žene žrtve rata". Služba za protokol i press KS

Predsjednica Hasečić izjavila je da će o pojedinačnim problemima Udruženja biti organizirani zasebni sastanci s kantonalnim ministrima, u čijoj su oni nadležnosti.

- Predsjedavajući Okerić stavio nam se na raspolaganje za organizaciju sastanaka, na čemu mu se zahvaljujemo - rekla je predsjednica Hasečić.

Predstavnice Udruženja su ovom prilikom uručile Okeriću knjigu "Monografija o ratnom silovanju i seksualnom zlostavljanju u ratu u Bosni i Hercegovini."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.