BROJNI GOSTI

U Mostaru sutra centralni događaj "Molitvenog doručka"

Nakon toga je planirana posjeta Gradskoj vijećnici Mostar i obilazak Starog grada, a potom održavanje Sigurnosnog foruma

Mostar: Pozitivno poglavlje. Arhiv

M. Sm.

28.5.2021

Mostar će sutra biti domaćin molitvenog doručka za Jugoistočnu Evropu, skupa koji se u najvećem gradu na Neretvi prvi put održava po uzoru na tradicionalni događaj koji se u Vašingtonu organizira skoro sedam decenija.

To je, ujedno, prvi molitveni doručak u svijetu od pandemije koronavirusa kojem će učesnici fizički prisustovati, istina, uz ograničeni broj, odnosno, njih 30.

Kazao nam je to Dalibor Miloš, mostarski poduzetnik i predsjednik Organizacionog odbora, istakavši da je riječ o velikom događaju, prije svega za Mostar, ali i cijelu BiH.

Iako ovaj događaj nije politički skup, ipak, kako je kazao Miloš, uz američke kongresnike, Roberta Aderholta i Džona Mulenara (John Moolenaar) će prisustvovati parlamentaraci iz Evropskog parlamenta, kao i nacionalnih parlamenata Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Austrije, Mađarske te članova parlamenata zemalja jugoistočne Evrope.

- Ovim događajem se, zapravo, otvara jedno pozitivno poglavlje u Mostaru,a intencija nam je da Mostar, čiji je simbol Stari most, otpočne graditi mostove prema Vašingtonu, Briselu, Berlinu i da ovaj skup ljudi dobre volje i širokih pogleda doprinese i uspostavi konkecije na polju biznisa, ali i kulture - kazao nam je Miloš.

Američki kongresnici su jučer i danas imali sastanke sa predstavnicima državnih institucija, a centralni događaj je sutra u Mostaru, od 8.30 do 10.30 u hotelu „Mepas“.

Nakon toga je planirana posjeta Gradskoj vijećnici Mostar i obilazak Starog grada, a potom održavanje Sigurnosnog foruma.

U večernjim satima učesnici će posjetiti Međugorje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.