NAČELNIK OPĆINE ČELIĆ

Hrustanović za "Avaz": Sumnjam da je neko namjerno razbio staklo na službenom automobilu

U automobilu su mi ostali dokumenti, novčanik i jakna, ali to napadač nije dirao, rekao nam je Hrustanović nakon što je u petak uvečer nepoznata osoba razbila staklo na automobilu

Hrustanović: Od svih automobila razbijeno staklo je samo na onom kojeg ja koristim. Facebook

Piše: E. Skokić

31.5.2021

Nepoznata osoba u petak uvečer je razbila staklo na službenom automobilu načelnika općine Čelić Admira Hrustanovića. Službenici PS Čelić su obavili uviđaj, a o događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac.

Načelnik Hrustanović tvrdi da je automobil parkirao na privatnom posjedu, nedaleko od svoje kuće, te da je samo taj automobil oštećen.

- U automobilu su mi ostali dokumenti, novčanik i jakna, ali to napadač nije dirao. Od svih automobila razbijeno staklo je samo na onom kojeg ja koristim. Tog dana je bila svadba u Ratkovićima i nema govora da sam sa službenim automobilom bio u svatovima – kaže za "Avaz" Hrustanović.

Običaj je, kaže, da se službeni automobil parkira u garažu Općine, a kada to nije moguće, navodi on, automobil je u njegovoj privatnoj garaži.

- Ja sam neki dan došao u 23 sata iz Sarajeva sa nekih sastanaka. Svoj automobil sam istjerao iz garaže, a službeni smjestio u privatnu garažu. Sumnjam da je neko namjerno razbio staklo na službenom automobilu Općine Čelić, a očekujem da će policija doći do počinitelja – kaže Hrustanović.

Dodaje da mu nije drago što ovakve priče dolaze iz Čelića.

- Mi otvaramo prvo obdanište, dolazi nam „Bingo“ sa investicijom od 10-ak miliona maraka, a, očito, nekom smeta moj rad i zbog toga čini ovakve stvari da se skrene priča sa pozitivnih tema - kazao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.