SKUPŠTINA KS

Delić: Obaveza svih veterinarskih inspekcija je da postoji pečat na proizvodu

Predsjedavajući Elvedin Okerić (NiP) uputio je inicijativu ministarstvu zdravstva KS o izmjeni radnog vremena ambulante "Alipašin most II", s obzirom da radi samo ponedjeljkom i utorkom

Piše: A. Ovčina

31.5.2021

Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. PRINTSCREEN

Neira Dizdarević (Naša stranka) u ime roditelja djece s poteškoćama u razvoju uputila je inicijativu ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo, Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" te Stomatološkom fakultetu univerziteta u Sarajevu da li postoji potreba za dodatnim anesteziologom za ambulantu pri Stomatološkom fakultetu na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

- Djeca su mogla koristiti usluge pod općom anestezijom samo jednom sedmično - kazala je Dizdarević.

Tražila je povećanje kadra anestiziologa. 

Drugu inicijativu uputila je Vladi KS, o povezivanju medicinskih javnih i privatnih ustanova sistematizacijom. 

Ministar privrede KS Adnan Delić. PRINTSCREEN

Radno vrijeme ambulante

Samir Suljević (SDP) uputio je inicijativu o pregledu mesa u KS. Smatra kako bi se ministarstvo trebalo izjasniti o ovome. 

Sead Milavica (DF) je uputio inicijativu o izgradnji male scene Narodnog pozorišta.

Predsjedavajući Elvedin Okerić (NiP) uputio je inicijativu ministarstvu zdravstva KS o izmjeni radnog vremena ambulante "Alipašin most II", s obzirom da radi samo ponedjeljkom i utorkom.

Ministrica Melika Husić-Mehmedović kazala je da će se kada je u pitanju visoko obrazovanje raditi hibridnim načinom online-offline izvođenjem nastave. 

Ministar privrede KS Adnan Delić govorio je o kontroli mesa u KS te je istakao da je obaveza svih veterinarskih inspekcija da postoji pečat na proizvodu. 

- Kada su koncesije u pitanju svima je jasno da je to složena tematika. Ono što trebamo naglasiti da je ova tematika zapuštena. Nakon preuzimanja funkcije, a na osnovu izvještaja posvetili smo vrijeme na sve resurse na one koji ne plaćaju ovo - kazao je Delić. 



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.