SKUPŠTINA KS

Inicijativa Dževada Poturka razmatrat će se na sjednici Vlade Kantona Sarajevo

Ja sam ganut brigom koju zastupnik Zahiragić i Poturak izražavaju za doktore i eto kao mi se nismo brinuli za to, kazao Forto

Piše: A. Ovčina

31.5.2021

Poturak: Ništa se ne dešava. PRINTSCREEN

Zastupnik Dževad Poturak(SBB) nije bio zadovoljan odgovorom te ga je zatražio ponovno na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo

Premijer Vlade KS Edin Forto odgovorio je da se najveće ubrzanje izgradnje prve transverzale dogodilo 2019. godine. Istakao je da se tada prvi put projekat otkočio.


Izgradnja prve transverzale

- Već su održana dva ili tri sastanka. Postoje i dalje tužbe koji su na trasi, do Braće Begić, do pumpe. Uskoro će ići građevinska dozvola na ovom projektu - kazao je premijer.

Poturak je kazao da je prethodni premijer Mario Nenadić ranije napravio odličan posao.

- Ništa se ne dešava. Otčepiti grad to bi bio veliki pomak za nas - kazao je Poturak. 

Kako je rečeno na sjednici inicijativa Dževada Poturka (SBB) i Harisa Zahiragića (SDA), a koje se tiču doktora, razmotrit će se na sjednici Vlade Kantona Sarajevo ili na narednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

- Ja bih volio da to bude pozitivan odgovor ili da našim doktorima kažemo sretan put u Evropsku uniju - kazao je Poturak. 

Optužbe od Sindikata

Premijer Forto ironično istakao kako je "ganut" brigom Zahiragića i Poturka.

- Ja sam ganut brigom koju zastupnik Zahiragić i Poturak izražavaju za doktore i eto kao mi se nismo brinuli za to. Mi smo istovremeno optuženi od strane Sindikata da smo previše prava dali doktorima tako da možete nas i tako označiti. Dirnut sam - kazao je Forto. 

Kazao je da ako se Vlada oko nečega brinula to su doktori i zdravstveni radnici, zbog čega su i dobili tužbu od Sindikata. Istakao je da će ovu temu morati razmotriti na sjednici Vlade. 

Naredna sjednica o ovoj temi održat će se na sljedećoj sjednici koja će biti početkom juna, kako je istakao Okerić, nakon što je Vlada razmotri. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.