PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučiću stiglo pismo: Vrh Republike Srpske traži hitan sastanak

Cvijanović u svom dopisu upućuje molbu Vučiću da se pod hitno obezbjedi termin susreta na kojem bi se razmotrio izbor Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH

Sastanak najvjerovatnije u srijedu. Agencije

A. Ka. / Novosti.rs

31.5.2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je pismo prvom čovjeku Srbije Aleksandru Vučiću s molbom da se u najkraćem roku organizuje sastanak u Beogradu, kojem bi prisustvovao kompletan politički vrh RS kao i predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz Srpske.

Kako pišu "Novosti", Cvijanović u svom dopisu upućuje molbu Vučiću da se pod hitno obezbijedi termin susreta na kojem bi se razmotrio izbor Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH koji je izveden bez ikakvog pravnog osnova.

Taj čin izazvao je zabrinutost i protivljenje svih političkih aktera i institucija u Republici Srpskoj, pa su bile neophodne konsultacije o daljim koracima sa predsjednikom Srbije.

Prema informacijama "Novosti", Vučić je pozitivno odgovorio na upućeno pismo i očekuje se da će se sastanak održati na Andrićevom vencu, najvjerovatnije u srijedu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.