SAOPĆENJE

Hrvatski narodni sabor odgovorio SDA: Arapi su u BiH dolazili ratovati i činiti ritualna dekapitiranja i stravične zločine

Vidimo da i SDA izlazi s usporedbama sa Švicarskom i njihovom tolerancijom za arapske turiste, stoji u saopćenju HNS-a

Reagirali iz HNS-a. Agencije

A. Ka.

31.5.2021

Hrvatski narodni sabor BiH (HNS) saopćio je da je "medijski linč protiv legitimnih hrvatskih predstavnika i ministara u Vijeću ministara BiH danas kuliminirao" nakon izjava Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova BiH.

- I počeo je poprimati neumjesne i nimalo dolične komentare uvažene ministrice koja državu Bosnu i Hercegovinu shvaća kao ‘zlatnu ribicu’ koja će ispunjavati njezine osobne želje ili, još gore, vlastite interese. Dotična ministrica već danima vodi tobože turističku promociju i neviđenu brigu za turiste iz Saudijske Arabije u maniru: Turizam će propasti, država će propasti, sve će propasti ukoliko arapski turisti ne dolete u Bosnu i Hercegovinu - saopćeno je iz HNS-a.

Javno veličanje ratnih zločinaca

Saopćenje se odnosi na reakciju Turković nakon odluke ministara iz HDZ-a da se ne liberalizira vizni režim državljanima Saudijske Arabije koji žele ući u BiH.

- Prije svega želimo istaknuti kako, pored neistina koje dotična ministrica iznosi, kao i javnih veličanja ratnih zločinaca zbog kojih se nikad nije ispričala, cijenjena ministrica ide korak dalje u moru besjeda iznesenih posljednjih dana zaobilazeći nepobitne činjenice kako je ovakav prijedlog o bezviznom režimu protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) koji definira način viznog i svakog drugog ulaska za treće zemlje što Saudijska Arabija u ovome slučaju jeste - saopćeno je iz HNS-a.

HNS smatra da ako bi se za svačiji interes pravili presedani – BiH bi otišla u institucionalnu anarhiju.

- Jednako važno je spomenuti i sigurnosni faktor, osobito u uvjetima otvorenih sukoba na Bliskome istoku gdje se sigurnosne provjere moraju podignuti na mnogo veću razinu - poručili su iz HNS.

Iz ove organizacije komentarisali su i saopćenje SDA, koje je objavljeno nakon odluke Vijeća ministara BiH.

- Vidimo da i SDA izlazi s usporedbama sa Švicarskom i njihovom tolerancijom za arapske turiste te moramo istaknuti i sljedeće: 90-ih godina su Arapi imali također liberaliziran ulaz u ovu evropsku zemlju, prije svega zbog popriličnih svota na svojim bankovnim računima, dok su u BiH dolazili ratovati i činiti ritualna dekapitiranja i stravične zločine što dotična ministrica nikada neće istaknuti, a upravo ih je njezina stranka na ovim prostorima instalirala i dijelila im državljanstva i ordene časti - naveli su i dodali:


Multinacionalno društvo

- S druge strane drago nam je istaknuti kako SDA navodi Švicarsku kao primjer jer Hrvatski narodni sabor već desetljeće navodi Švicarsku kao primjer uređenog multinacionalnog društva koje prevladava svoje unutarnje različitosti u funkcionalno i stabilno društvo. I ovim putem pozivamo SDA da slijedimo primjer Švicarske i njezinog uređenja, a osobne interese, pobude i želje uz neviđeno politikanstvo ostavimo jednom zauvijek po strani - zaključeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.