AVAZ SAZNAJE

Vedad Ibišević u posjeti Bosanskoj dolini piramida: Ovo je nevjerovatno fascinantna stvar

Sretan sam i ponosan zbog svega što sam vidio, rekao je Ibišević

Nusret Smajović

Jedan od naših najboljih nogometaša Vedad Ibišević posjetio je danas Bosansku dolinu piramida, saznaje portal „Avaza“.

Kako smo se uvjerili na licu mjesta, domaćin mu je bio osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić. Bila je ovo prva Vedadova posjeta, a s dr. Osmanagićem je obišao Muzej Fondacije, Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i park „Ravne 2“.

Mnoštvo sadržaja

- Za ovu priču oko piramida sam već davno čuo i želio sam da sve to i vidim, pošto ranije zbog obaveza nisam uspijevao. Ipak, čini se da sam došao u najbolje vrijeme, kada je već dosta toga urađeno i kada ima mnoštvo sadržaja. Kao patriota, kada sam prvi put čuo za sve ovo, bio sam sretan i ponosan, a sada sam još sretniji kada sam sve vidio, jer je ovo nevjerovatno fascinantna stvar i mislim da svi treba da budemo ponosni i sretni zbog ovog otkrića i svom svojom snagom pomoći da ovo postane svjetski brend, jer nemamo mnogo ovakvih stvari u našoj zemlji– kazao nam je Vedad.

S nama je podijelio i svoje utiske o lokacijama koje je obišao.

– Kroz karijeru sam zbog povreda često išao u raznorazne komore, a tuneli su neka prirodna komora gdje se odmah po samom ulasku osjete rezultati. Drago mi je da sam obišao ove lokacije i ponovo ću dolaziti, a s parkom i mnoštvom sadržaja ovo je predivan lokalitet gdje se ne možete postidjeti da dovedete bilo koga iz svijeta, tako da ću definitivno biti i ambasador ovog projekta. – kazao nam je Ibišević.

Nema kluba

Već neko vrijeme Vede nema na nogometnim terenima, pa nas je zanimalo i šta je sa njegovom nogometno karijerom.

– Odmaram u BiH i čekam da vidim šta će se desiti, da li ću nastaviti ili završiti s karijerom. Već pola godine nemam klub, nisam još donio nikakvu definitivnu odluku i dat ću sebi malo vremena da razmislim i odlučim se. – kazao nam je na kraju čovjek koji će zlatnim slovima ostati upisan u historiju bh. nogometa.

Više o temi Vedad Ibišević

LIČNOST DANA
Vedad Ibišević: Veliko srce Vedatora
NA VRH

Podijeli članak na