NA POS'O

Vukanović sa poniženim radnicima u Zenici: Napravili su od naroda sirotinju

Zbog straha i pritiska protestu se odazvao mali broj ljudi, radnika i građana Zenice

Vukanović sa obespravljenim radnicima. Facebook

A. Ka.

1.6.2021

Poslanik Skupštine Republike Srpske Nebojša Vukanović izazvao je prošle sedmice mnogo pažnje nakon što je uhapšen jer je tražio od predsjednika Okružnog suda Trebinje Bojana Stevića i sudija tog suda da rade te da građanima polože odgovornost za svoj (ne)rad.

Vukanović je svojim nastupima izazvao simpatije javnosti u našoj zemlji što je bio povod za brojne pozive i obilazak više bh. gradova, a jučer je boravio i u Zenici.


Vukanović sa obespravljenim radnicima. Facebook

- Grupa radnika Željezare Zenica i Mital grupe jučer me je pozvala tokom gostovanja uživo na Radio Kalmanu da dođem danas na proteste koje organizuju tačno u podne zbog izrabljivanja i kulučenja, kršenja radničkih i ljudskih prava od strane indijske multinacionalne kompanije - objavio je Vukanović na svojoj stranici.

Nažalost, kako kaže, zbog straha i pritiska protestu se odazvao mali broj ljudi, radnika i građana Zenice.

- Radnik Željezare Hasan Kreho, koji je zbog javnog ukazivanja na zloupotrebe poslat na čekanje, svjedoči o kriminalu u Željezari koja je sa 22 000 zaposlenih radnika u bivšoj Jugoslaviji nakon privatizacije spala na svega 2 hiljade radnika koji rade u teškim uslovima za minimalne naknade. Hasan za sve krivi vladajuću stranku SDA, koja je uništila i opljačkala Zenicu, kao i veći dio Federacije BiH, od naroda napravili sužnje i sirotinju… - prenio je Vukanović.

Vukanović se fotografirao sa zeničkim radnicima, a snimio je i razgovor sa inžinjerom Hasanom Krehom, koji je govorio u ime zeničkih radnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.