AFERA

Naida Gadžo optužuje nadriliječnicu iz Srbije: Olgica mi je spalila obraze i nos

Beograđanka Olgica Markanović je radila i u Sarajevu, a podnijela sam tužbu protiv nje zajedno s 30 žena, kaže Gadžo

Naida Gadžo: Olgica Markanović je jučer uhapšena. Avaz

Piše: Borka Cerić

2.6.2021

U Srbiji je jučer uhapšena Olgica Markanović, osumnjičena za nadriljekarstvo, za što je prijavilo mnoštvo žena tvrdeći da su unakažene u njenom salonu ljepote.

Olgicu je prijavilo i Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije SESIAM.


Gadžo: Žene nisu lagale. Instagram

Objavila izjave

Markanović se sumnjiči da je neovlašteno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koje su se javile policiji.

Ona je uhapšena u pokušaju bijega u Hrvatsku, a afera se iz Srbije prenijela u BiH, jer je navodno poslovala i u Banjoj Luci te Sarajevu.

Jedna od njenih žrtava bila je i lijepa Sarajka Naida Gadžo, poznata po učešću u srbijanskom rijalitiju „Parovi“. Gadžo je prije nekoliko mjeseci na svom Instagram profilu dijelila fotografije s izjavama žena koje su na licu imale opekotine i kraste.

U izjavi za “Avaz” Gadžo je kazala da je s ostalim ženama podnijela tužbu protiv Markanović.


Markanović: Pokušala pobjeći u Hrvatsku. Instagram

- Tužila sam Olgicu u grupnoj tužbi s ostalih 30 žena. Ima još veći broj žena, samo što one nisu odlučile da je terete. Bitno je da je ona privedena i da će snositi posljedice. Te fotografije sam namjenski objavila zato što je ona govorila da je sve to izmišljeno. Sada se dokazalo da nisam lagala, da sve ove žene nisu lagale, već da je ona lagala. Ona je i ovdje radila, educirala je žene u Sarajevu i nagovarala ih da i one pale nosove - kazala nam je Gadžo.


Nije školovana

Dodala je da Olgica nije završila nikakvu školu, a održavala je kurseve za žene.

- Ja sam imala opekotine drugog stepena na nosu i obrazima. Mene je boljelo dok je ona to radila, ali nisam imala ogledalo pri ruci. Znam da epilacija laserom boli, kada sam ustala i kad sam vidjela kraste, umalo se nisam srušila. Sada je privedena kad je pokušala krišom prijeći granicu - rekla nam je Gadžo.


Naida objavila svoje fotografije s opekotinama. Instagram


Tužilaštvo u Beogradu tereti Markanović za krivična djela teško djelo protiv zdravlja ljudi, nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo. Tereti se i za neovlašteno bavljenje određenom djelatnošću.

Čeka se šta će danas odlučiti beogradsko tužilaštvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.