OPET DIPLOME

Novi direktor UKC Tuzla Alen Kamerić za "Avaz" o pričama da je doktorirao na privatnom fakultetu: Govorit ću kasnije

Mnogo prije imenovanja pojavile su se špekulacije kako će Kamerić biti direktor

Kamerić: Još nisam formalno preuzeo dužnost direktora. Tuzlainfo.ba

Piše: E. Skokić

2.6.2021

Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici imenovala je Alena Kamerića (PDA) za novog vršitelja dužnosti generalnog direktora Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla nakon što je Vahid Jusufović (SD BiH) podnio ostavku. Privremeni Upravni odbor je najprije prihvatio Jusufovićevu ostavku, a potom je Kamerić predložen za novog v.d. direktora UKC-a Tuzla.


Bio i ministar zdravstva TK

Mnogo prije imenovanja pojavile su se špekulacije kako će Kamerić biti direktor, a uporedo s tim i priče kako je neophodne uslove za imenovanje ispunio na jednom od privatnih fakulteta u TK. Tim povodom kontaktirali smo Kamerića, a on je za “Avaz” rekao:

-Ja još nisam formalno preuzeo dužnost direktora. Kada preuzmem dužnost davit ću izjave. Nije da ne pratim šta se piše, ali, ponavljam, kada budem i de-facto direktor onda ću davati izjave o svim pitanjima – rekao je Kamerić.

Svojevremeno je Kamerić bio načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju, a na prošlim lokalnim izborima i kandidat PDA BiH za gradonačelnika Tuzle. Također svojevremeno je bio i ministar zdravstva TK. Mimo svoje liječničke karijere, Kamerić je svojevremeno niz godina bio trener tuzlanskih košarkašica u ŽKK Jedinstvo, nekadašnjem prvaku Evrope.


Stekao titulu docenta

Resorni ministar Božo Jurić je izjavio kako je Uprav ni odbor dao svoje mišljenje o imenovanju Kamerića za direktora te da je to Vlada TK prihvatila, odnosno dala svoju saglasnost. Kameriću se spočitava da je nedavno stekao titulu docenta, ali na privatnom fakultetu koji nema akreditaciju, te da su svi raniji direktori bili docent na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

No, njegov stranački kolega Senad Alić – Šiljo tvrdi da Kamerić ispunjava sve uslove i da je neophodnu papirologiju predao UKC-u Tuzla. Uskoro, kako saznajemo, bit će imenovan i medicinski direktor UKC-a Tuzla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.