ZAJEDNIČKO DJELOVANJE

Bošnjaci iz RS posjetili reisa Kavazovića: Osnažiti poziciju našeg naroda

Reisu je pozdravio ovu inicijativu i izrazio nadu da će taj projekat uključivanja svih probosanskih snaga u bh. entitet RS biti uspješan

Mina

Današnji sastanak kod reisa Kavazovića

Foto: Mina


Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je u svom kabinetu primio predstavnike Bošnjaka iz Republike Srpske. Delegaciju su činili: Sevlid Hurtić (NLD), koordinator projekta objedinjavanja probosanskog političkog bloka u Republici srpskoj, Sadik Ahmetović (nezavisni kandidat), Jasmin Handžić (SBB), Nedim Čivić (NiP), Admir Čavka (SBB) i Mulija Đulbegović (SD), dok su Mirsad Duratović (DF) i Samir Imamović (PDA) izostali zbog spriječenosti.

Gosti su reisa upoznali s trenutnim stanjem Bošnjaka u RS-u, s izazovima s kojima se suočavaju, te s inicijativom da se probosanski blok u tom entitetu objedini i zajednički djeluje, kako bi se problemi ljudi koji su se vratili na svoja ognjišta rješavali brže i efikasnije, te kako bi se na narednim izborima u našoj zemlji – zajedničkim nastupom probosanskog političkog bloka - osnažila njihova društvena pozicija.

  • Sa današnjeg sastanka

    Sa današnjeg sastanka

    Foto: Mina


Reisu Kavazović je pozdravio ovu inicijativu i izrazio nadu da će taj projekat uključivanja svih probosanskih snaga u bosanskohercegovački entitet RS biti uspješan, čime bi pozicija Bošnjaka u tom entitetu bila značajno poboljšana.

Više o temi Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović

NA VRH

Podijeli članak na