KINO DVORANA

"Cineplexx Sarajevo" se otvara 17. juna, prikazivat će se i filmovi u okviru 27. izdanja SFF-a

Prvo ostvarenje koje će gledaoci moći pogledati jeste deveti nastavak "Brzi i žestoki"

N. Aj.

Nova kino dvorana u Sarajevu

Foto: Promo


Kino "Cineplexx" u Sarajevu se otvara 17. juna i to uz deveti nastavak filma "Brzi i žestoki".

Kao partner prestižnog Sarajevo Film Festivala, "Cineplexx" će biti i jedna od lokacija 27. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 13. do 20. avgusta 2021.

- Veoma smo uzbuđeni što Sarajevu možemo predstaviti novi standard kino prikazivaštva u partnerstvu s Hotelskom Grupacijom Europe te uz podršku Sarajevo Film Festivala - najavljeno je iz "Cineplexxa".

Nalazi se na Marijin Dvoru, a ima osam kino dvorana i ukupni kapacitet od više od 1.000 sjedišta.

- "Cineplexx Sarajevo" gledaocima će ponuditi nekoliko inovativnih kino tehnologija: DOLBY ATMOS sistem zvuka koji kao da kruži oko gledatelja pružajući mu osjećaj da je u središtu radnje, zatim RealD Ultimate tehnologiju za bistru sliku kao i najbolji RealD 3D sistem, nudeći sasvim drugačije, realistično iskustvo filma - navodi se u saopćenju.

Također, dodaju, nudit će i izvanrednu udobnost s posebnim VIP kožnim sjedištima, LoveBOX i ljubavnim sjedištima.

- Jako se radujemo što napokon pokrećemo poslovanje u prekrasnom Sarajevu. U vremenu pandemije susreli smo se sa mnogim izazovima, poput smanjenih kapaciteta kinodvorana i manjeg broja premijernih naslova na velikim platnima. Sada smo odlučili krenuti dalje jer je odlazak u kino bitan dio svakodnevnice, to je način za provesti kvalitetno vrijeme s prijateljima i porodicom, vrijeme za inspiraciju, edukaciju i zabavu. Ponosni smo što se "Cineplexx" porodica širi u Bosni i Hercegovini i što ćemo uskoro poželjeti dobrodošlicu publici u novom kinu u centru Sarajeva - izjavio je povodom otvorenja "Cineplexxa Sarajevo" Kristof Papousek (Christof), managing partner "Cineplexx Internationala".

Više o temi Sarajevo Film Festival

NA VRH

Podijeli članak na