DEFILE DOBRINJOM

Uz pjesmu i smijeh više od 200 sarajevskih maturanata proslavilo kraj osnovnog obrazovanja

Okupili su se u dvorištima svojih škola u kojima su posadili drvo koje će simbolizirati njihovu generaciju

Piše: A. K.

3.6.2021

Defile malih maturanata - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Više od 200 malih maturanata prošetalo je danas Dobrinjom i na taj način zatvorilo jedno poglavlje svog života, te sa nadom, uzbuđenjem, velikim snovima i planovima zakoračilo u naredno.

Okupili su se u dvorištima svojih škola u kojima su posadili drvo koje će simbolizirati njihovu generaciju, ali i biti uspomena na njihovo školovanje, kako njima, tako i nastavnicima, porodici i prijateljima.

Iz Vijeća roditelja KS su poručili da su učenici bili podijeljeni po odjeljenjima, da bi se ispoštovale epidemiološke mjere.

- Prvi će u 18:00 sati krenuti maturantice i maturanti iz OŠ "Ćamil Sijarić" uz pratnju Sarajevo Drum Orchestra te će uz dobar ritam doći do OŠ "Skender Kulenović" Bulevarom Mimar Sinana gdje će im se pridružiti maturantice i maturanti ove škole u 18:15.

Duplo veća kolona nastavlja istim pravcem do drugarica i drugara iz OŠ "Osman Nuri Hadžić" koji će se ovoj koloni pridružiti oko 18:30 u ulici Lava Tolstoja. Tada u punom sastavu vesela i sretna ekipa ide Bulevarom branilaca Dobrinje! U dobrom ritmu, ne štedeći dlanove, ni grla idemo do Sportske dvorane gdje ćemo skrenuti ka Spomeniku Braniocima Dobrinje i odati počast herojima koji su svoje živote dali za naše naselje, naš grad i našu Domovinu!

Time smo završili - opisali su iz Vijeća roditelja KS rutu kojom će se kretati maturanti.


Potpisali su se na majice jedni drugima. Avaz

Učenici su uz sebe imali i markere da bi se potpisali jedni drugima na majice koje će čuvati kao uspomenu na najljepše dane djetinstva.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.