STANJE NA CESTAMA

Radovi na autoputu A-1: Na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se jednom trakom

Od 8 do 16 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-445 Tetovo-Banlozi

A. J.

Iz BIHAMK-a mole vozače da voze opreznije

Foto: Ilustracija


U toku su radovi na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se saobraća jednom trakom u smjeru kretanja ili dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom, u zavisnosti od faze radova. Iz BIHAMK-a mole vozače da na ovoj dionici voze opreznije.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Danas će, u vremenu od 08 do 16 sati, doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-445 Tetovo-Banlozi. Za vrijeme obustave putnička vozila će se usmjeriti na put Tetovo-Pridražići-Banlozi, dok će teretna vozila koristiti magistralni put M-17.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NA VRH

Podijeli članak na