NA LICU MJESTA

Granični prijelaz Rača: Tek se očekuju gužve, svi žele iskoristiti Vučićev poziv za vakcinaciju

Veći broj automobila očekujemo u popodnevnim satima ovih dana, kada, po završetku svakodnevnih radnih obaveza, stanovnici Bijeljine i drugih okolnih gradova krenu na drugu stranu Drine, kaže Spasojević

Piše: Ljubo Ljubojević

4.6.2021

Granični prijelaz Rača. LJ. LJUBOJEVIĆ

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane BiH da iskoriste mogućnost i vakcinišu se u Srbiji. Brojni građani naše zemlje iskoristili su priliku u pohrlili na vakcinaciju u susjednoj zemlji.

Na graničnom prijelazu Rača, kako su nam rekli na licu mjesta, tek očekuju navalu bh. državljana na vakcinaciju u Srbiji.

Od graničnih službenika smo saznali da je u određenim vremenskim intervalima, rano ujutro, bilo više evidentiranih prelazaka automobila iz BiH. 


Rade Spasojević, vođa tima na Graničnom prijelazu Rača izjavio je da se veći broj automobila očekuju i u popodnevnim satima ovih dana, kada, po završetku svakodnevnih radnih obaveza, stanovnici Bijeljine i drugih okolnih gradova krenu na drugu stranu Drine.

Putnici koje smo susreli na Graničnom prijelazu Rača kažu das u prezadovoljni zbog mogućnosti da se vakcinišu u gradovima u Srbiji.

Oni koji to mogu, granicu prelaze porodično, ali ima i puno onih koji idu pojedinačno ili koriste priliku da službeni put u Srbiju iskoriste i za vakcinisanje.

Među građanima iz BiH koji su već u petak ujutro iskoristili priliku da se vakcinišu u Srbiji bilo je i putnika iz Tuzle. Samo su nam kratko rekli da se nadaju da će izbjeći gužve i da će što prije obaviti vakcinisanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.