NA 15 LOKACIJA

Vrijedne ekipe "Parka" uljepšale sarajevske zelene površine

Radni hortikulturni aranžman obavljen je na Igmanu i Bjelašnici

A. K.

4.6.2021

Vrijedne ekipe "Parka" uređuju zelene površine. KJKP "Park"

Ekipe KJKP "Park" ovu radnu sedmicu završavaju uređenjem i košenjem trave na 15 lokacija u sedam općina gdje se održavaju javne zelene površine. 

Novogradska jedinica sa strojnim kosilicama danas je uredila travnjake u ulici Ante Babića i na Trgu međunarodnog prijateljstva, gdje je odrađeno i čišćenje otpada od staza i platoa, saopćeno je iz ovog preduzeća. 

Dio ove jedinice nalazio se na Dobrinji gdje je izvršen utovar i uklanjanje prethodno prikupljenog otpada.

Mašinsko košenje

U Novom Sarajevu danas su uređene četiri lokacije. Na Čengić Vili danas je odrađeno i oblikovanje živuće ograde. Ekipa zadužena za područje Novog Sarajeva danas je uradila mašinsko košenje travnjaka, kao i uklanjanje otpada sa parkirnih staza i platoa u ulici Grbavička i Azize Šaćirbegović. Na području Hrasnoga izvršen je odvoz otpada. 

Nakon što su jučer pokosili major Željezničke rijeke, jutros su vrijedne ekipe u naselju Otes izvršile uređenje stroja i kosilice. Isti posao, obzirom na vikend koji slijedi, odrađen je u banja parkovima. 

Park jedinica zadužena za područje Općine Centar danas je završila uređenje travnjaka u parku Koševo II, jučer je završeno uređenje parka Koševo. Danas je na zelenim površinama u ulici Alipašina po drugi put ove sezone počelo mašinsko košenje trave.

Šesta radna subota

Uz realizaciju aktivnosti propisane Akcijskim planom u okviru Velike akcije čišćenja površine u KS, danas je ekipa "Parka", u sklopu redovnih poslova, pokosila travu, očistila otpad sa staza, te odvezla prikupljeni bio-otpad u Igmanskoj ulici, a u ulici Feriza Merzuka uređene su žive ograde. 

Radni hortikulturni aranžman obavljen je na Igmanu i Bjelašnici. Sutra kompanija Park u saradnji sa Općinom Centar organizuje akciju košenja trave u Betaniji-jezero Park. Plan je pokositi travu i ukrasiti 60.000 četvornih metara travnjaka u ovom parku sutra. 

Inače, bit će to šesta radna subota za Park timove čiji se resursi ovih dana bave košenjem travnjaka i sređivanjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.