NOVI BISERI

Haos na društvenim mrežama nakon nove izjave Fadila Novalića: Prva pametna, tražili ste, gledajte

Ovaj Fadil nije svjestan svoje nesvijesti, samo su neki od komentara

A. Ka.

Fadil Novalić: Novi biser prvog čovjeka FBiH

Foto: Agencije


Fadil Novalić, federalni premijer, boravio je jučer u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu te je posjetio Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je dao izjavu koja je, u najmanju ruku, izazvala haos na društvenim mrežama.

Novalić je, naime, odgovarajući na novinarska pitanja kazao da FBiH nije “željela potrčati” u nabavci vakcina protiv koronavirusa.

- Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile . Mađarska, Srbija, Izrael… - naveo je Novalić.

Tu nije bio kraj pa je dodao kako su u toj “svjetskoj igri vakcina“ najbolje prošli oni koji ih proizvode. “Pa tek, onda, oni koji su moćni. Pa tek, onda, oni koji su zemlje „trećeg svijeta“.

Izjava da nismo “željela potrčati” u nabavci vakcina izazvala je haos na društvenim mrežama.

- „Svaka čast, „ćojk“ ima rješenje za sve samo masku nezna stavit“, „Tražili ste, gledajte“, „Ovaj Fadil nije svjestan svoje nesvijesti“, „Eeeee, tugo“, „Prva pametna“ – samo su neki od mnogobrojnih komentara.

Inače, ovo nije prvi gaf federalnog premijera. Javnost ga je kritikovala zbog mnogih izjava poput ”mnogo je važnije šta jedeš nego čime jedeš” uz šaljivu konstataciju da nije zdravo jesti zlatnim kašikama. Kao i da “poslije sutra, dolazi prekosutra”. Također, jednom je konstatovao kako smo “mnogo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način”.

Više o temi Fadil Novalić

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Granice na Balkanu su konačne
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na