PONUĐEN ANKETNI UPITNIK

Rektor Škrijelj vodi uposlenike UNSA-e na vakcinaciju u Srbiju

Organizovan odlazak na vakcinisanje u Srbiju priprema i Univerzitet u Sarajevu, što je vidljivo iz pisma koje je "uposlenicama i uposlenicima svih organizacionih jedinica UNSA-e"

Rektor Rifat Škrijelj. UNSA

A. K.

8.6.2021

Bh. javnost je bila uznemirena prije dva-tri mjeseca kada su uposlenici Ustavnog suda BiH otputovali u Užice da se vakcinišu protiv koronavirusa. Postavljana su pitanja o moralnosti i patriotskom karakteru tog čina. 

Od tada se građani BiH na razne načine snalaze da dođu do vakcine, budući da Vlada Federacije BiH još nije nabavila niti jednu dozu. U tome im je, opet, pomogla odluka susjedne Srbije koja je bez ikakvih ograničenja omogućila našim građanima da se vakcinišu u tamošnjim zdravstvenim institucijama.

Organizovan odlazak na vakcinisanje u Srbiju priprema i Univerzitet u Sarajevu, što je vidljivo iz pisma koje je "uposlenicama i uposlenicima svih organizacionih jedinica UNSA-e" uputio Rektorat ove visokoškolske organizacije.



Poziv na vakcinaciju. Screenshot

- S obzirom na to da rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj pokušava pronaći način za vakcinaciju svih uposlenika Univerziteta u Sarajevu u Novom Pazaru, potrebno je da popunjavanjem anketnog upitnika odgovorite na određena pitanja kako bi službe Univerziteta raspolagale tačnim brojem zainteresiranih - navedeno je.

U upitniku koji je dostavljen iz kabineta rektora Rifata Škrijelja, zainteresirani akademski radnici dužni su potvrditi da "dobrovoljno prihvataju vakcinaciju izvan Bosne i Hercegovine".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.