NASTAVAK SARADNJE

Galić: Ambasada Hrvatske nam je bila ključna i na samom početku pandemije

Na sastanku su razgovarali o aktuelnom stanju u Graničnoj policiji, kao i o dugogodišnjoj borbi s nezakonitim migracijama

Zoran Galić i Ivan Sabolić. Granična policija BiH

A. K.

8.6.2021

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić održao je sastanak s ambasadorom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem.

Na sastanku su razgovarali o aktuelnom stanju u Graničnoj policiji, kao i o dugogodišnjoj borbi s nezakonitim migracijama. 


Promet teretnih vozila

Direktor Galić je zahvalio Ambasadi Republike Hrvatske na pomoći koju pružaju Graničnoj policiji BiH, te se osvrnuo na situaciju na samom početku pandemije koronavirusa, kada su se mjere na graničnim prijelazima mijenjale gotovo svakodnevno.

- Zahvaljujem hrvatskom ambasadoru u BiH Ivanu Saboliću, kao i časniku za vezu Denisu Eraku, koji u ime Ambasade Republike Hrvatske kontinuirano pomažu Graničnoj policiji BiH. Ambasada Republike Hrvatske nam je bila ključna i na samom početku pandemije koronavirusa, kada su se za promet teretnih motornih vozila koristila samo tri granična prijelaza prema EU. Tada smo dogovorili otvaranje svih graničnih prijelaza za promet teretnih motornih vozila, čime su se smanjile gužve i višesatna čekanja na graničnim prijelazima i promet neometano odvijao - istaknuo je direktor Galić, saopćeno je iz Granične policije BiH.


Podrška radu

Ambasada Republike Hrvatske godinama pruža podršku Graničnoj policiji, posebno u vidu materijalno-tehničke podrške. Ambasador Sabolić je zahvalio na zahvalnici koju mu je uručio direktor Galić u ime Granične policije BiH na Dan granične policije te iskazao podršku u radu Granične policije.

- U ime Ambasade Republike Hrvatske, iskazujem punu podršku radu Granične policije, nastavit ćemo sarađivati i pomagati Graničnoj policiji BiH, prije svega ulaganjem materijalno-tehničkih sredstava koja su im neophodna da se učinkovitije izbore s nezakonitim migracijama - zaključio je Sabolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.