PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić: Presuda je minimalno zadovoljstvo žrtvama kroz spoznaju da je dželat ipak kažnjen

Na ovom svijetu ne postoji sud, niti kazna koja bi bila adekvatna za zločinca Mladića, za sve njegove počinjene zločine i zlodjela za koja je lično odgovoran, naveo je Radončić

Fahrudin Radončić. Avaz

Fu. M.

8.6.2021

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić reagirao je na konačnu presudu doživotnog zatvora ratnom zločincu Ratku Mladiću.

- Konačna presuda doživotnog zatvora ratnom zločincu Ratku Mladiću i zločinačkoj ideji za koju se borio, kao i ostvarenom rezultatu kroz tu ideju, samo je mala satisfakcija žrtvama genocida u Srebrenici i generalno bošnjačkom i drugim narodima, za masovna ubistva, stradanja i protjerivanja koja im je priredio zločinac Mladić i vojska kojom je komandovao.

Na ovom svijetu ne postoji sud, niti kazna koja bi bila adekvatna za zločinca Mladića, za sve njegove počinjene zločine i zlodjela za koja je lično odgovoran. Također, ne postoji ni pravda koja bi zadovoljila žrtve i nadoknadila im svu bol i patnju koju su pretrpjeli u agresiji na BiH.

Zaslužena kazna ratnom zločincu Ratku Mladiću, za bošnjački narod, koji je najviše stradao u agresiji na BiH, i građane naše države može pričinjavati samo minimalno zadovoljstvo žrtvi, i to kroz spoznaju da je dželat ipak kažnjen.

Konačna presuda ratnom Zločincu Mladiću, imat će ogromne i političko-pravne konsekvence, jer je ona dokaz da će svaki pojedinac, zajednica ili država koji, eventualno, u budućnosti pokušaju nasrtati na BiH, bošnjački i druge narode, završiti kao zločinac Mladić - naveo je Radončić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.