ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Komšić pisao Vijeću sigurnosti UN-a: Ambasador BiH ima dopuštenje da se obrati

Komšić je naveo kako Dodik prilikom slanja pisma Vijeću sigurnosti nije postupio u skladu s procedurama Predsjedništva

Fu. M.

Željko Komšić

Foto: Avaz


Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pisao Vijeću sigurnosti UN-a kako bi zabranio obraćanje bh. ambasadora Svena Alkalaja na sjednici, oglasio se član Predsjedništva Željko Komšić.

- Pripala mi je čast da vas informiram o tome da ambasador Sven Alkalaj kao predstavnik Bosne i Hercegovine ima dopuštenje da se obrati Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija na sjednici koja će se održati danas - navodi Komši u pismu koje je upućeno Svenu Jurgensonu, predsjedniku Vijeća sigurnosti UN-a.

Komšić je naveo kako Dodik prilikom slanja pisma Vijeću sigurnosti nije postupio u skladu s procedurama Predsjedništva.

- Koristim ovu priliku da vas informiram da Milorad Dodik nije slijedio neophodne procedure Predsjedništva BiH kada je izražavao svoj stav kao predsjedavajući Predsjedništva BiH. Kao član Predsjedništva BiH, informiram vas da ne postoje određena ograničenja koja bi spriječila ambasadora Alkalaja da se obrati na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a. Dodik je razbojnik poput Mladića. Taj istovremeno ne priznaje presude suda Ujedinjenih nacija i piše Vijeću sigurnosti UN-a s ciljem da spriječi obraćanje ambasadora BiH na sjednici Vijeća sigurnosti - naveo je Komšić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na