SARAJEVO

Karić: Kazandžijska ulica je zanatsko-trgovačko jezgro našeg Sarajeva koje stoljećima odiše tradicijom

Potpisan Ugovor o realizaciji odobrenih finansijskih sredstava iz Budžeta Grada za 2021. godinu

Piše: A. Ovčina

9.6.2021

Očuvanje historijski važnih ugroženih zanata. PRESS GRAD SARAJEVO

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je Ugovor o realizaciji odobrenih finansijskih sredstava iz Budžeta Grada za 2021. godinu sa predsjednikom Obrtničke komore Kantona Sarajevo, Naserom Idrizagićem, u ambijentu koji dodatno potiče odgovornost prema ovom zadatku na Baščaršiji.

Očuvanje historijski važnih, ali i pandemijom koronavirusa ugroženih zanata, biti će fokus zajedničkog djelovanja Grada Sarajeva i Obrtničke komore KS.


- Gradska uprava će njegovati saradnju sa Komorom na zajedničkim projektima koji za cilj imaju promovirati, unaprijediti i štititi tradicionalne obrte kao naše kulturne i historijske vrijednosti - kazala je Karić.

Dodala je kako je uvjerena da će u narednom periodu Kazandžiluk i cijeli Baščaršijski trg, ponovo privlačiti turiste iz cijelog svijeta.

Predsjednik Idrizagić i sekretar Obrtničke komore Kantona Sarajevo Kemal Isanović, istakli su da njihovo djelovanje iziskuje aktivnu ulogu lokalnih zajednica, te se zahvalili gradonačelnici na razumijevanju i empatiji koju pokazuje.


Karić je ovu fotografiju objavila na svom Facebooku uz poruku da je Kazandžijska ulica zanatsko-trgovačko jezgro našeg Sarajeva koje stoljećima odiše tradicijom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.