CRVENA OLOVKA

Ibrahim Hadžibajrić: Elmedin Konaković me izdao

Kako ostati u koaliciji sa ljudima koji protiv mene pokreću krivične prijave, istakao je

Piše: A. K.

9.6.2021

Gost sedme emisije "Crvena olovka" bio je potpredsjednik Narodnog Evropskog Saveza Bosne i Hercegovine (NES) i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

U toku intervjua, Hadžibajrić se osvrnuo na osnivanje NES-a, zašto je preuzeo potpredsjedničku fotelju, da li je opstruirao izbog Bogića Bogićevića za izbor na poziciji gradonačelnika Sarajeva, kako ocjenjuje dosadašnji rad Konakovićeve Vlade KS, šta možemo očekivati od NES-a na predstojećim općim izborima, kakve rezultate očekuje kada je u pitanju SDA...


Napuštanje sarajevske četvorke

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović zbog čega je napustio tadašnju sarajevsku četvorku, sadašnju trojku, Hadžibajrić je istakao da je sve počelo sa izborom gradonačelnika Sarajeva.

- Sadašnji predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković je pokrenuo i krivičnu prijavu protiv mene. Kako ću ostati u toj priči kad meni moji koalicioni partneri protiv mene pokreću krivične prijave. Čovjek, ako previše vjeruje ljudima i vjeruje na riječ, ostane kratkih rukava. Sa Konakovićem nemam nikakvog kontakta, od tada se nismo ni čuli ni vidjeli. To je za mene završena priča - rekao je Hadžibajrić.

Istakao je da se u proteklih nekoliko mjesecio susreo par puta sa Predragom Kojovićem, te da je ostao u dobrim odnosima sa Nerminom Nikšićem. Govorio je i o predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću.


Političke ambicije Sebije Izetbegović

Na pitanje da li političke ambicije Sebije Izetbegović vode karijeru njenog supruga Bakira ali i stranke SDA u propast, Hadžibajrić je rekao da vidi da neke stvari očito izmiču kontroli.

- Vidim da je povezana i sa aferom „Respiratori“, da je nedavno išla u tužilaštvo da da iskaz. Ako je to istina, jer ja ne živim život s njima u četiri zida, u svakom slučaju to se ne bi smjelo dopustiti od strane Bakira. Ona ima svoj posao koji treba da radi- izjavio je.

Dodao je i da bi bilo poželjno da na predstojećim općim izborima, opozicija ima jednog kandidata. Istakao je da će se SDA teško vratiti na stari kolosjek sa ovim načinom rada. 

Kompletan intervju pogledajte na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.