NEMA RAZUMNOG UPORIŠTA

Vrana vrani oči ne kopa: Zločinac Šešelj brani zločinca Ratka Mladića

I sam ratni zločinac u svom šizofrenom osvrtu najavio je oštru ofanzivu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nakon presude Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću

Šešelj i Mladić: Oci ideologije zla. Avaz

Piše: E. T.

9.6.2021

Lider Srpske radikalne stranke, koja nije mogla preći cenzus na posljednjim izborima u Srbiji, prokomentirao je pravosnažnu presudu zločincu Ratku Mladiću kojom ga je Rezidualni Mehanizam osudio na doživotnu robiju

I sam ratni zločinac u svom šizofrenom osvrtu najavio je oštru ofanzivu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nakon presude Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću.

- Pokušat će da udare na Srbiju. Optužuju nas za genocid koji se nije dogodio. Koristiće i ovu presudu. Uzdam se u pomoć Rusije i Kine. Jedan sudija je čak i ubijen, ali onda su doveli novog iz neke muslimanske zemlje. Sudija Niambe se usprotivila i iznijela svoje mišljenje. Jedva čekam da pročitam to. Ona je vrlo argumentovano obrazložila da nema genocida u Srebrenici i čak htjela da oslobodi generala Tolimira. Ona je izuzela svoje mišljenje od presude – kaže Šešelj.

Još kaže da je Hag sud za Srbe i da se to vidi prema broju optuženih Srba i po tome da su samo Srbi osuđivani.

- Mogućnost učinkovite odbrane kod Mladića nije postojala. Samo smo Milošević i ja imali tu mogućnost, ali on nije imao vremena da izuči anglo-saksonsko pravo, već da pobjeđuje laži svjedoka. Ja sam imao vremena da naučim anglo-sasksonsko pravo i pobijedio na proceduri – rekao je Šešelj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.