SASTANAK U ALBANIJI

Tegeltija s Ramom: Zajedničko regionalno tržište nezaobilazan faktor na putu ka EU

Ocijenjeno da će budući zajednički projekti, naročito u oblasti povezanosti, značajno doprinijeti razvoju međusobne privredne saradnje

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim političkim i ekonomskim temama. Vijeće ministara BiH

A. J.

10.6.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, koji učestvuje na Samitu lidera zemalja zapadnog Balkana u Tirani, održao je uoči Samita bilateralni sastanak sa premijerom Republike Albanije Edijem Ramom.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, sa posebnim osvrtom na proces evropskih integracija, regionalnu saradnju i unapređenje bilateralne saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o izazovima sa kojima se susreću zemlje zapadnog Balkana izazvanim pandemijom koronavirusa te zajednički ukazali na prednosti zajedničkog regionalnog tržišta kao nezaobilaznog faktora na putu ka Evropskoj uniji.



Bilateralni sastanak u Tirani. Vijeće ministara

Ovom prilikom je ocijenjeno da će budući zajednički projekti, naročito u oblasti povezanosti, značajno doprinijeti razvoju međusobne privredne saradnje, te olakšati promet ljudi i roba, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.