REAKCIJE

Dodik o najavljenim sankcijama SAD: Povratkom Bajdena vraćeno je staro društvo u igru

Kaže da je uvjeren da zemlje EU i cijeli demokratski svijet neće pratiti atak Amerike i prijetnje sankcijama

A. J.

Dodik: Amerikanci očigledno imaju svoje unutrašnje probleme

Foto: Arhiv


Uvjeren sam da zemlje EU i cijeli demokratski svijet neće pratiti atak Amerike i prijetnje sankcijama, istaknuo je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH u razgovoru za RTRS.

- Amerika je moćna zemlja, to je razumljivo. Moć se nekada izražava kao nemoć i ovo je više dokaz njihove nemoći. Argumentima i metodama kojima su pokušavali doskora da modeliraju svijet u ulozi najvažnije zemlje, svakako je sada došao u krizu ili ne daje rezultate pa se prijeti silom - kazao je Dodik.

On je naveo da "se moglo čuti da je na tapetu zaustavljanje čitavog demokratskog procesa u zemljama Zapadnog Balkana".

Komentirao je najavu novih sankcija prema zapadnom Balkanu, koje je najavio američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden).

- Amerikanci očigledno imaju svoje unutrašnje probleme. Sjedinjene Američke Države su podijeljeno društvo, povratkom Bajdena vraćeno je staro društvo u igru, koje se zove 'Klintonovi sljedbenici', a koji su bili neposredni učesnici raspada Јugoslavije. Sada pokušavaju svojim pravilima da modeliraju Balkan po svojim standardima - kazao je Dodik. Dodik je poručio da SAD traži poslušnike, klimoglavce i da su to sljedbenici njihove politike.- Širom svijeta podržavaju razne diktatorske režime kada je to njima u interesu, a ovdje se, kao, bore za demokratiju, što je krajnje licemjerno - kazao je Dodik. 

Više o temi Milorad Dodik

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Šta krije snimak s džamije
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na