OŠTRA REAKCIJA

DNS traži da Višković podnese ostavku: Zašto niste prenijeli crkvu iz Konjević-Polja, ciglu po ciglu

Iz DNS-a pitaju Viškovića da li je saslušan u Tužilaštvu BiH zbog nesprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava

A. J.

11.6.2021

Kažu da je Višković ponizio RS. Avaz

Demokratski narodni savez ponovo je pozvao premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da odgovori – da li se uplašio Tužilaštva BiH pa je poslao bager da poruši crkvu u Кonjević-Polju, umjesto da ona bude dostojanstveno prenesena na drugu lokaciju.


Također, Viškoviću su ponovili poziv da podnese ostavku zbog poniženja Republike Srpske i srpskog naroda.


- Pitaćemo vas predsjedniče Vlade Republike Srpske, svaki dan, sve dok ne odgovorite – da li ste tri dana pred vandalsko rušenje crkve bili u Tužilaštvu BiH i da li ste saslušani u svojstvu osumnjičenog zbog nesprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava? - kaže se u saopćenju DNS-a i dodaje:


- Zašto predsjedniče Vlade Republike Srpske Radovane Viškoviću, niste prenijeli crkvu, ciglu po ciglu, kao što dolikuje i kao što su radili čak i komunisti ateisti, nego ste odlučili da ostanete upamćeni kao Srbin koji je u miru vandalski i bezbožno srušio crkvu!? Zar ste se toliko uplašili? Zar ste toliko ''veliki Srbin i vjernik'' da se naroda ne stidite a Boga ne bojite?


Na kraju DNS navodi da ljudi poput predsjednika Vlade RS završavaju na sramnim stranicama historije i ne zaslužuju da vode narod.


- Zato vas pozivamo, budite čovjek i zbog strašnog čina, kojim ste povrijedili sve pravoslavce, ponizili Republiku Srpsku i naš narod, podnesite ostavku - kaže se u saopćenju DNS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.