OŠTRA REAKCIJA

DNS traži da Višković podnese ostavku: Zašto niste prenijeli crkvu iz Konjević-Polja, ciglu po ciglu

Iz DNS-a pitaju Viškovića da li je saslušan u Tužilaštvu BiH zbog nesprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava

A. J.
  • Kažu da je Višković ponizio RS

    Kažu da je Višković ponizio RS

    Foto: Avaz


Demokratski narodni savez ponovo je pozvao premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da odgovori – da li se uplašio Tužilaštva BiH pa je poslao bager da poruši crkvu u Кonjević-Polju, umjesto da ona bude dostojanstveno prenesena na drugu lokaciju.

Također, Viškoviću su ponovili poziv da podnese ostavku zbog poniženja Republike Srpske i srpskog naroda.

- Pitaćemo vas predsjedniče Vlade Republike Srpske, svaki dan, sve dok ne odgovorite – da li ste tri dana pred vandalsko rušenje crkve bili u Tužilaštvu BiH i da li ste saslušani u svojstvu osumnjičenog zbog nesprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava? - kaže se u saopćenju DNS-a i dodaje:

- Zašto predsjedniče Vlade Republike Srpske Radovane Viškoviću, niste prenijeli crkvu, ciglu po ciglu, kao što dolikuje i kao što su radili čak i komunisti ateisti, nego ste odlučili da ostanete upamćeni kao Srbin koji je u miru vandalski i bezbožno srušio crkvu!? Zar ste se toliko uplašili? Zar ste toliko ''veliki Srbin i vjernik'' da se naroda ne stidite a Boga ne bojite?

Na kraju DNS navodi da ljudi poput predsjednika Vlade RS završavaju na sramnim stranicama historije i ne zaslužuju da vode narod.

- Zato vas pozivamo, budite čovjek i zbog strašnog čina, kojim ste povrijedili sve pravoslavce, ponizili Republiku Srpsku i naš narod, podnesite ostavku - kaže se u saopćenju DNS-a.

Više o temi Radovan Višković

ZBOG PODIGNUTE OPTUŽNICE
Stanivuković: Pozivam Viškovića da smijeni Lukača
U TOKU SASTANAK
Krivokapić razgovara sa Viškovićem
NA VRH

Podijeli članak na