OPĆINA CENTAR

Otvorena ambulanta porodične medicine Šip, uređena po evropskim standardima

Radit će dva tima porodične medicine

A. K.

Sa današnjeg otvorenja

Foto: Dom zdravlja KS


Ambulanta porodične medicine Šip svečano je otvorena danas u prisustvu predstavnika Općine Centar i načelnika Srđana Mandića, te članova menadžmenta JU "Dom zdravlja KS" predvođenih v.d. generalnom direktoricom mr. sci. med. dr. Amelom Kečo.

Prostor od 200 kvadratnih metara urađen je po evropskim standardima i pravilima predviđenim u segmentu porodične medicine, te sadrži dvije ordinacije, interventnu sobu i sobu za odmor, saopćeno je iz "Doma zdravlja KS".

- Unaprijeđenje zdravstvene zaštite u svim segmentima naše je strateško djelovanje. Ova problematika nam je prioritetna, naročito u vrijeme pandemije Korona virusa. U izgradnju ambulante Općina Centar uz saglasnost Općinskog vijeća izdvojila je 60.000 KM - kazao je između ostalog načelnik Srđan Mandić.

V.d. generalne direktorice JU Dom zdravlja KS Amela Kečo zahvalila se predstavnicima Općine Centar na senzibilitetu kojeg pokazuju u smislu poboljšanja zdravstvene zaštite, te je istakla da se raduje daljoj saradnji sa načelnikom Mandićem i Općinskim vijećem Općine Centar, saopćeno je.

U ambulanti Šip za sada će raditi dva tima porodične medicine, a ovom lokalitetu gravitira oko 8.000 zdravstvenih osiguranika, sa tendencijom još većeg broja registrovanih pacijenata u narednom periodu.

NA VRH

Podijeli članak na