POTVRĐENO

Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, za "Avaz": Naši službenici su vršili uviđaj jedne kamere i obavili razgovor sa jednom osobom

Radi se o izvršenju naredbe Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja se odnosila na vršenje uviđaja na jednoj nadzornoj kameri, rekao je MIladinović

E. T.

Luka Miladinović: Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama bit će dostavljen Tužilaštvu BiH

Foto: Avaz


Luka Miladinović, glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kazao je za portal "Avaza" da su službenici ove agencije po naredbi Tužilaštva BiH vršili uviđaj na jednoj kameri videonadzora i da su obavili razgovor sa jednom osobom u zgradi u kojoj su smještene Obavještajno-sigurnosna agencije BiH (OSA) i Federalna uprava policje (FUP).

- Radi se o izvršenju naredbe Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja se odnosila na vršenje uviđaja na jednoj nadzornoj kameri. Vjerovatno se radi o nadzornoj kameri ispred. Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama bit će dostavljen Tužilaštvu BiH u narednom periodu. U sklopu ovih aktivnosti obavljen je jedan razgovor. Naredbu za oduzimanje nekih stvari, odnosno video-nadzora, izdaje Sud Bosne i Hercegovine. U ovom slučaju radi se o naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja je zahtijevala da se vrši uviđaj na toj jednoj sigurnosnoj kameri - pojasnio je Miladinović. 

Podsjetimo, kako je "Avaz" danas objavio pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su po naredbi Tužilaštva BiH započeli uviđaj u zgradi gdje su smješteni OSA i FUP. 

NA VRH

Podijeli članak na