O STANJU U OPĆOJ BOLNICI

Dr. Željo za "Avaz": Sazvat ću hitnu sjednicu Upravnog odbora Opće bolnice, sve ćemo provjeriti

Građani ne smiju i neće biti uskraćeni za adekvatnu zdravstvenu zaštitu na koju imaju pravo, kazao je Željo

Dr. Sead Željo (lijevo) i dr. Ismet Gavrankapetanović. Avaz

Piše: E. Halimić

13.6.2021

Da u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” navodno nedostaje primarnih materijala, kao što su anestetici i konci za šivanje rana, mnoge je građane uznemirilo.


Informacija Saše Magazinovića

U javnost je ovu informaciju plasirao državni zastupnik Saša Magazinović (SDP), tvrdeći da su njegovom prijatelju doktori ranu šili bez anestezije i debelim koncem jer tanjeg nije bilo.

- Informacija je da u Općoj bolnici nema konca i lokalnog anestetika za mene je nova i saznao sam za to iz medija, međutim direktor dr. Ismet Gavrankapetanović je sve demantirao - kazao je za „Avazov“ portal predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice dr.Sead Željo.

Dodao je da je se već telefonski konsultirao sa većinom članova Upravnog odbora.



Hitna sjednica Upravnog odbora

- U najskorijem vremenu ću sazvati hitnu sjednicu Upravnog odbora. Od direktora i menadžmenta Upravni odbor će zatražiti kompletnu i detaljnu informaciju o tome da li bolnici nedostaje osnovnih sredstava za rad ili ne. Ako se informacija pokaže tačnim poduzet će korake i o svemu obavijestiti osnivača Skupštinu KS i resorno ministarstvo te učiniti sve da se takvo stanje prevaziđe. Tražit ćemo odgovore zašto je do toga došlo i ko je odgovoran, jer nam ne nedostaje novčanih sredstava. Stoga ne vidim razlog da se ovo desi, a ako se desilo – pojasnio je Željo.

Prema njegovim riječima, ako se pokaže da je informacija neistinita, Upravno odbor će to jasno dementirati i prezentirati javnosti konkretne podatke

- Građani ne smiju i neće biti uskraćeni za adekvatnu zdravstvenu zaštitu na koju imaju pravo. Ja još nisam dobio nikakvu zvaničnu informaciju da nam nešto nedostaje. Mi kao Upravni odbor nemamo takve informacije, direktor nam do sada nije rekao da nema konca ili da nedostaje novca – zaključio je dr. Željo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.