DA SE NE ZABORAVI

Obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici trajat će 14 dana

Obilježavanje počinje 1. jula u Sarajevu, izložbom fotografija „Mrtvare“ i posjetom centralnim spomen-obilježjim i mezarju u Podrinju

S. Sm.

Potočari: Komemoracija 11. jula u Memorijalnom centru

Foto: S. Smajlović


Pripreme za obilježavanje 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, zaštićene zone UN-a, u julu 1995. godine teku po ustaljenoj dinamici.

Jedanaest, umjesto dosadašnjih 13 pododbora svoje aktivnosti privode kraju, a Pododbor „Marš mira 2021“ Nezuk – Potočari angažiran je na uređenju staze duge 110 kilometara.

Po usvojenom nacrtu programa obilježavanja, zbog epidemiološke situacije i manjih finansijskih troškova, ovogodišnja manifestacija, ne računajući komemoraciju 11. jula u Memorijalnom centru i džumu–namaz koji se od početka marta klanja u musali memorijala, trajat će samo 14 dana, a imat će 43 programska sadržaja.

Obilježavanje počinje 1. jula u Sarajevu, izložbom fotografija „Mrtvare“ i posjetom centralnim spomen-obilježjim i mezarju u Podrinju.

Obilježavanje 26. godišnjice genocida završit će se 20. septembra otvaranjem izložbe "Lične priče" u hali bivše fabrike akumulatora, koja je pripada Memorijalnom centru Srebrenica- Potočari.

Više o temi Srebrenica

NE PRIZNAJU ZLODJELA
Darko Mladić najavio reviziju presude Ratku Mladiću

Više o:

Srebrenica Genocid
NA VRH

Podijeli članak na