POLEMIKA

Prof. dr. Gavrankapetanović: Neistina je izgovorena, izvinite se

Neočekivane kritike iz redova trojke na račun stanja u Općoj bolnici

Gavrankapetanović: Sve je provjereno, očekujemo izvinjenje. Arhiva

Piše: E. Maslo

14.6.2021

Državni parlamentarac SDP-a Saša Magazinović uputio je kritike na račun Opće bolnice "Prim dr. Abdulah Nakaš".

- Danas su drugu šili ruku u Općoj bolnici bez anestezije. Razlog- nemaju je Radili su malo debljim koncem. Razlog - nemaju tanjeg. Valjda im prešlo od KCUS-a - napisao je Magazinović na društvenim mrežama.

Bio je ovo povod da pojedini mediji ukažu na neslaganje u vladajućoj trojci, te su se pojavili i upitnici "Ruši li Fortina Vlada direktora Ismeta Gavrankapetanovića".

Kontaktirali smo ministra zdravstva Harisa Vranića koji je rekao da to nije tačno, ali i da prof. dr. Gavrankapetanović mora naučiti primati i kritike.

- To je takva nebuloza da nisam veće vidio. Ali, isto tako svaki građanin, pa uključujući i Sašu Magazinovića koji je napisao tvit, koji je iz SDP-a, ali nije to 24 sata, može kao građanin da da primjedbe na bilo čiji rad pa i Opće bolnice.

Ako to nije u stanju da podnese direktor Opće bolnice onda nije se trebao prihvatati te dužnosti. To je takva funkcija koja podrazumijeva javni rad. Tako da direktor Opće bolnice treba znati da će nekada primati kritike, ali da ih treba podnijeti muški. U Opću bolnicu ćemo i dalje ulagati - naveo je ministar Vranić.

I prof.dr. Gavrankapetanović imao je odgovor.

- Jasno je da je neistina izgovorena u javnom prostoru, što je provjereno u apoteci, Urgentnom centru i operacionim salama. Red je da se uputi izvinjenje Općoj bolnici - kazao je prof dr. Gavrankapetanović za "Avaz".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.