RASPRAVA

Sanja Vulić u klinču s Biserom Turković: Armiju BiH nazvala "takozvanom"

Vulić se zahvalila Bakiru Izetbegoviću jer se, kako kaže, potrudio da Turković dođe na sjednicu

L. Memčić

Sanja Vulić

Foto: Arhiv


Sanja Vulić zastupnica SNSD-a uputila je na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine BiH pitanje o prijemu u kabinetu Bisere Turković dvojice zaposlenika ministarstva za koje je Turković rekla da su nosioci najvećih ratnih priznanja Armije Bosne i Hercegovine. Vulić je Armiju BiH nazvala "takozvanom", na šta je Bisera Turković oštro odreagovala.

Nećemo se složiti ni o prirodi rata

Ministrica Bisera Turković rekla je da se neće složiti sa većinom stavova koje je iznijela Vulić, a jedan od njih je i definiranje oružanog sukoba u BiH.

- Armija Republike BiH je bila zvanično odbrambena snaga zvanično priznate države. Nećemo se složiti ni o prirodi rata, za vas je to tragični sukob, a za mene agresija koja uključuje i genocid - rekla je Turković.

Turković je na optužbe da su u Ministarstvu diskriminirani Srbi i Hrvati, odgovorila statističkim podacima koji pokazuju netačnost ove tvrdnje.

Hvala Izetbegoviću

Vulić se zahvalila Bakiru Izetbegoviću jer se, kako kaže, potrudio da Turković dođe na sjednicu.

- Nisam Vas pitala o statistici nego zašto se jednim nudi jedno, a drugim drugo. Iznenađuje me da je tragični sukob definicija iz Općeg okvirnog sporazuma za mir. Žalosno je da nastupate sa arogancijom, a niste se udostojili da tri godine dođete na sjednicu - rekla Sanja Vulić.

NA VRH

Podijeli članak na