SJEDNICA PARLAMENTA

Miletić pitao Tegeltiju: Hoćete li podnijeti neopozivu ostavku

Po pitanju imunizacije stanovništva smo najgori u regionu i Evropi, rekao je MIletić

Miletić: Kada čujem zvaničnike da kažu da smo se izborili sa pandemijom, meni se digne kosa na glavi. Arhiv

Piše: L.Memčić

16.6.2021

Zlatko Miletić delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine BiH pitao Zorana Tegeltiju, predsjedavajućeg Vijeća ministara "Da li će danas (Vijeće ministara BiH) podnijeti neopozivu ostavku.

- Svi trebate podnijeti ostavku. Imajući u vidu čnjenicu da od dana imenovanja Vijeća ministara BiH (24.12.2019), niste učinili niti jednu korisnu stvar za narode i građane Bosne i Hercegovine i to posebno u poduzimanju mjera u sprečavanju pandemije COVID -19, pružanju pomoći privrednicima u BiH u djelu bar djelimičnog saniranja posljedica pandemije - rekao je Miletić.



Adekvatne mjere

Dodao je i da nisu poduzete adekvatne mjere u imunizaciji (vakciniranju) bosanskohercegovačkog stanovništva.

- Kada čujem zvaničnike da kažu da smo se izborili sa pandemijom, meni se digne kosa na glavi. Preko pola miliona ljudi živi od socijalne pomoći. Po pitanju imunizacije stanovništva smo najgori u regionu i Evropi - rekao je MIletić.

Javna promocija

Zoran Tegeltija je rekao da ne postoje nikakvi razlozi da podnese ostavku.

- Neki poslanici ovu sjednicu koriste za javnu promociju. Ono što su zdravstveni radnici uradili u toku pandemije, ja sam ponosan na to. Za razliku od većine zemalja u svijetu,tokom pandemije niko od građana nije završio ni u sportskoj dvorani, pod šatorom i tome slično. Vlade entiteta su dobro odreagovale u pomoći privredi. Pad BDP-a u BiH je drugi najmanji u regionu. 

Što se tiče vakcina, Tegeltija je rekao da je nabavljeno 650.000 vakcina. 

Javni interes

Miletić je rekao da pola ministara zbog kriminala kojim su se ranije bavili, ne bi trebala da radi ovaj posao.


- Bio sam mnogo poznatiji prije nego što sam ušao u parlament tako da nemam razloga za populizam. Jedini interes u kojem radi je javni interes. Ja vama govorim, a vi mene ne čujete. Polovina građana ima plaću manju od našeg paušala - rekao je Miletić.

Tegeltija je rekao da radi u javnom interesu te da Miletić omalovažava rad Vijeća ministara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.