NASTUPNA POSJETA

Tadić se zahvalila Bradšeru na pomoći institucija SAD Tužilaštvu BiH

Središnje teme odnosile su se na rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u procesu jačanja vladavine prava

Gordana Tadić i Frank Bradšer. Tužilaštvo BiH

A. K.

16.6.2021

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sastala se sa dužnosnikom ambasade SAD Frenkom Bradšerom (Frank Bradsher), rezidentnim pravnim savjetnikom za Bosnu i Hercegovinu u okviru Ministarstva pravde SAD - OPDAT.

Glavna tužiteljica primila je Bradshera u nastupnu posjetu, te mu ukratko prezentirala rad i djelokrug aktivnosti Tužilaštva BiH, kao i ostvarene rezultate, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Također je iskoristila priliku zahvaliti se na pomoći i saradnji koju institucije SAD pružaju Tužilaštvu BiH u svim oblastima, te naglasila da će se suradnja nastaviti i u narednom periodu.

Središnje teme, kako je saopćeno, odnosile su se na rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u procesu jačanja vladavine prava, te saradnju sa partnerskim institucijama SAD u ovim aktivnostima. 

Bradsher, dužnosnik pravosudnih institucija SAD, koji u svojoj karijeri ima bogato iskustvo u borbi protiv organiziranog i međunarodnog kriminala je također naveo da će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.