AKCIJA UIO

Iz Istanbula u BiH pokušali prokrijumčariti zubne implantate

Roba je privremeno oduzeta, a protiv osoba s inicijalima T. P. S., K. L., Č. B. i T. Č. A. bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci, saopćeno je iz UIO

Roba koju su pripadnici UIO oduzeli. UIOBiH

L. S.

16.6.2021

Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) danas su vršili pojačanu kontrolu putnika koji su stigli na Aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Tom prilikom, kako je saopćeno iz UIO,  oduzeti su zubni implantati i ostala roba, ukupne vrijednosti oko 40.000 KM.

Na osnovu anonimne prijave na otvorenu liniju UIO "Stop švercu" da će na današnjem letu iz Istanbula u Sarajevo biti pokušano krijumčarenje zubnih implantata, službenici UIO izvršili su detaljni pregled svih putnika i njihove prtljage. Kako je saopćeno, kod četiri osobe pronađena je roba koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje, već je pokušano njeno krijumčarenje u carinsko područje BiH. 



Pronađeni zubni implantati. UIOBiH

- Riječe je o zubnim implantatima i drugoj tehničkoj opremi, jednom iPad-u, jednom iPhone telefonu, kao i torbama i novčanicima. Roba je privremeno oduzeta od osoba s inicijalima T. P. S., K. L., Č. B. i T. Č. A. Protiv njih će bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci - navodi se u saopćenju UIO.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH pozvali su sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080-02-06-07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.