SKUPŠTINA KS

Pred zastupnicima izvještaji zdravstvenih institucija za 2020. godinu

Kao 43. tačka dnevnog reda nalazi se Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

Sjednica se održava u velikoj sali Općine Centar. Printscreen

Piše: A. Č.

17.6.2021

Nastavljena je 37. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu nalazi se nekoliko izvještaja zdravstvenih institucija. Između ostalog, pred zastupnicima će se naći Izvještaj Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2020. godinu, Doma zdravlja KS, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć...

Kao 43. tačka dnevnog reda nalazi se Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Razrješenje Brčić i imenovanje Softić-Kadenić

Nakon 37. redovne sjednice, počet će 38, na kojoj će biti i razrješenje ministrice pravde i uprave Lejle Brčić koja je krajem aprila podnijela ostavku i imenovanje Darje Softić-Kadenić na tu poziciju kao prijedlog Naše stranke.

Na dnevnom redu je i već redovna tačka Informacija o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo.

Zastupnici će razmatrati Nacrt Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave KS, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Program rada Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo sa Finansijskim planom za 2021. godinu, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut o izmjenama Statuta Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Tu je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o poslovnoj saradnji kojim se regulraju međusobni odnosi na realizaciji projekta rekonstrukcije, finansiranja, ustupanja, opremanja i korištenja objekta PU "Ciciban" sa Općinom Novo Sarajevo i Udruženjem porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu" i davanju saglasnosti direktorici Javne ustanove "Djeca Sarajeva", da potpiše navedeni Sporazum sa Općinom Novo Sarajevo i Udruženjem porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu".

Izvještaj o radu Vlade

Zastupnici bi trebali danas razriješiti i imenovati predsjednika i članove Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo.

Pred zastupnicima će se naći i Izvještaj o radu Vlade Kantona Sarajevo za period od 01. januar 2020. godine do 31. decembra 2020. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.