38. SJEDNICA

Skupština KS: Na dnevnom redu izvještaj o radu Vlade za 2020.

Na dnevnom redu i razrješenje ministrice pravde i uprave Lejle Brčić koja je krajem aprila podnijela ostavku i imenovanje Darje Softić-Kadenić na tu poziciju kao prijedlog Naše stranke

Sa sjednice. Printscreen

Piše: A. Č.

17.6.2021

Počela je 38. redovna sjednica Skupštine KS. Zastupnici su usvojili dnevni red, a između ostalog naći će se razrješenje ministrice pravde i uprave Lejle Brčić koja je krajem aprila podnijela ostavku i imenovanje Darje Softić-Kadenić na tu poziciju kao prijedlog Naše stranke.

Na dnevnom redu je i već redovna tačka Informacija o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo.

Zastupnici će razmatrati Nacrt Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave KS, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut o izmjenama Statuta Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Tu je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o poslovnoj saradnji kojim se regulraju međusobni odnosi na realizaciji projekta rekonstrukcije, finansiranja, ustupanja, opremanja i korištenja objekta PU "Ciciban" sa Općinom Novo Sarajevo i Udruženjem porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu" i davanju saglasnosti direktorici Javne ustanove "Djeca Sarajeva", da potpiše navedeni Sporazum sa Općinom Novo Sarajevo i Udruženjem porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu".

Zastupnici bi trebali danas razriješiti i imenovati predsjednika i članove Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo.

Pred zastupnicima će se naći i Izvještaj o radu Vlade Kantona Sarajevo za period od 01. januar 2020. godine do 31. decembra 2020. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.