PROMAŠIO METU

Mehmedović optužuje Srbiju da vakcinacijom vara građane BiH

Državnom zastupniku SDA za katastrofalnu situciju sa nabavkom vakcina krivi svi osim federalnog premijera Fadila Novalića

Mehmedović brani SDA. Avaz

Piše: E. T.

17.6.2021

„Građanin Bosne i Hercegovine, ako ode u Beograd, ne može proći ispod 200 do 300 konvertibilnih maraka troškova, koje ostavi u Republici Srbiji i, naravno, dobije vakcinu koja košta nekih dvadesetak KM. Ako pogledamo ekonomskim rezonom, oni zapravo vrše prevaru građana Bosne i Hercegovine“, tvrdi u intervjuu „Jedan“ na BHT zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović.

Ipak, dodaje kako za ovakvu situaciju nije kriva Srbija, već Vijeće ministara koje se stavilo u funkciju politike Republike Srbije.

- Prvenstveno mislim na predsjedavajućeg Vijeća ministara (Zoran Tegeltija op.a.) koji uopće nije samostalan u donošenju svojih odluka nego, a što sam iskazao i nakon imenovanja Vijeća ministara, on ne može da se oslobodi okova njegovog političkog lidera, lidera političke stranke iz koje dolazi - kaže Mehmedović.

U ostatku intervjua Mehmedović nijednom riječju nije pomenuo odgovornost SDA i njenih državnih ministara Bisere Turković i Selme Cikotića, te federalnog premijera Fadila Novalića, za katastrofalnu situaciju sa nabavkom vakcina za građane BiH.

O njihovim promašajima, odbacivanju ruske ponude vakcina po vrlo povoljnim uvjetima, lažima o dolasku velikih kontigenata vakcina, pokušaju muljanja sa sumnjivim dobavljačima, sve već znaju i ptice na grani. 

Samo se Šemso, poznatiji kao Bonaparta, Mehmedović pravi da ništa ne vidi, niti čuje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.