DNEVNI PRESJEK

U BiH preminulo šest osoba od koronavirusa, 61 novozaražena

Testirana su 2.033 uzorka

A. K.

BiH: Na koronavirus pozitivna 61 osoba

Foto: Agencije


U Bosni i Hercegovini su u posljednja 24 sata testirana 2.033 uzorka na prisustvo koronavirusa, od čega je 61 pozitivnih. Preminulo je šest osoba zaraženih koronavirusom, a 1.083 osobe su oporavljene.

Federacija BiH

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.682 uzorka od kojih je 57 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je jedan novi smrtni ishod u Zeničko-dobojskom kantonu. Do sada su testirana ukupno 702.036 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 133.795 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 125.100 pacijenata.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.525.

Republika Srpska

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 252 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus je potvrđen kod četiri muške osobe od kojih je jedna mlađa, jedna srednja i dvije starije životne dobi.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Riječ je o osobama srednje i starije životne dobi iz Gacka, Prijedora, Bijeljine i Banje Luke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.311 slučajeva virusa, a ukupno je preminulo 3.765 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus. U Republici Srpskoj, od ovog virusa, do sada se oporavilo 48.051 osoba, a testirano je 281.810 osoba.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu BiH danas bez novih slučajeva zaraze virusom korona, a preminula je jedna ženska osoba. Testirano je 99 osoba. Jedna osoba se oporavila.

Više o temi Bosna i Hercegovina

STANJE NA PUTEVIMA
Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na