OŠTAR ODGOVOR

Vojin Mijatović za "Avaz": Licemjerno je i bezobrazno govoriti da su građani BiH vakcinacijom u Srbiji prevareni

Ma nije to više ni licemjerstvo, ovo postaje bezobrazluk, poručio je Mijatović

Mijatović: Kriva je sad Srbija što je dala vakcine. Avaz

Piše: E. Halimić

17.6.2021

Licemjerno je ponašanje političara iz SDA iz Sarajeva koji prigovaraju na vakcinaciju građana BiH u Srbiji, kazao je za "Avaz" potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Podsjećamo, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović kazao je da građanin Bosne i Hercegovine, ako ode u Beograd, ne može proći ispod 200 do 300 konvertibilnih maraka troškova, koje ostavi u Republici Srbiji i, naravno, dobije vakcinu koja košta nekih dvadesetak KM. 

- Ako pogledamo ekonomskim rezonom, oni zapravo vrše prevaru građana Bosne i Hercegovine - istakao je Mehmedović. 

Ma nije to više ni licemjerstvo

- Ma nije to više ni licemjerstvo, ovo postaje bezobrazluk. Pokušavaju da zamjene teze, ako što rade kod svih ostalih stvari. Kriva je sad Srbija što je dala vakcine, da je to uradila Hrvatska i oni bi bili krivi, pa i Turska. Cilj im je samo da se sakrije činjenica da smo stvarno jedna od rijetkih zemalja koja nije nabavila niti jednu vakcinu. Ono što imamo dobili smo – poručio je Mijatović.

Dodao je da se pritom ne radi o nedostatku novca u budžetima.

- Novca za vakcine ima, a drugi dio je taj što oni nisu nabavili vakcine jer očigledno nisu mogli da se ugrade. Podsjetit ću 100.000 vakcina koliko je trebalo stići preko Čede Jovanovića i cirkusa koji bi prošao da ja nisam digao glas. Postavlja se pitanje dali su to bile vakcine iz Srbije sa isteklim rokom. I to im nije bilo dovoljno pa su onda krenuli s obećanjima. Neko je nedavno uradio hronologiju svih obećanja Fadila Novalića, ima ih jedno 72. Činjenica je da mi u ovom trenutku nismo nabavili vakcinu za naše građane, a za dva mjeseca nas čeka četvrti val koronavirusa – naglasio je Mijatović.


Kakve god da su namjere Srbije

Prema njegovim riječima, kakve god da su namjere Srbije one su blagorodne jer su dali svoje vakcine građanima BiH.

- Te vakcine život znače. Moguće je ako se ova hajka nastavi da će i oni reći doviđenja i prijatno, pa ćemo ostati i bez toga. Hrvatska je omogućila vakcinaciju samo građanima koji imaju dvojno državljanstvo. Imamo pomoć iz Zagreba i Beograda, ali nemamo iz našeg glavnog grada Sarajeva. Ono što mene fascinira jeste šutnja građana na sve ovo. Fadil Novalić je čovjek koji sjedi na optuženičkoj klupi za kriminal u doba pandemije, nije nabavio niti jednu vakcinu, ali to ga ne spriječava kao ni njegov SDA da drže nekom lekcije o bilo čemu – istakao je Mijatović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.