ISTRAGA NAPREDUJE

Pogledajte šta Muriz i Arijana Memić te advokat Feraget kažu o hapšenju Alise Mutap

Nakon 1955 dana desilo se i to, svi smo ovo iščekivali, mislim da jučer nije bilo čovjeka u Bosni i Hercegovini koji se nije obradovao, jer ovo je ogroman pomak, kaže Memić

A. Aljimi

Nakon hapšenja Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, Muamera Ožegovića, recepcionera hotela „Crystal“ na Ilidži, te policajaca Nedžada Hrvata i Nebojše Veljovića, porodica Memić se ispred zgrade sarajevskog tužilaštva danas obratila javnosti.

Novinarima je izjavu dao i njhov advokat Ifet Feraget koji je pojasnio o kakvim pravnim kvalifikacijama se radi u ovom slučaju te šta javnost može očekivati u nastavku istrage.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana naglasio je da je bilo potrebno 1.995 dana da se shvati da je govorio istinu te da su njegove sumnje i tvrdnje u vezi s Alisom Mutap bile istinite. Ujedno je iskoristio priliku da se ponovo zvanično obrati glavnoj tužiteljici sarajevskog tužilaštva Sabini Sarajliji te da zatraži zvanični sastanak s njom.

- Nakon 1955 dana desilo se i to. Svi smo ovo iščekivali, mislim da jučer nije bilo čovjeka u Bosni i Hercegovini koji se nije obradovao, jer ovo je ogroman pomak, možda ni danas još nismo svjesni šta smo sve uspjeli uraditi. Želim da se zahvalim gospođi Gordani Tadić, glavnoj državnoj tužiteljici, postupajućem tužiocu Ćazimu Hasanspahiću, istražiteljima Nerminu Šehoviću i Nerminu Halilagiću, uradili su ogroman posao, ali i ogroman posao predstoji - naveo je Memić.

Memić se zahvalio i MUP-u KS.

- Jako mi je drago što je Alisu Mutap uhapsio MUP KS. Oni su izrazili želju da baš oni hoće da uhapse Alisu Mutap – kazao je Memić.

Pozvao je glavnu kantonalnu tužiteljicu Sabinu Sarajliju da primi porodicu njega i advokata Ifeta Ferageta na razgovor.

- Imamo sedam uhapšenih i osam zaštićenih svjedoka. Poručujem Dalidi Burzić da nikad neću odustati. Ja ovo radim i za drugi djecu BiH. Dalida Burzić, ti si na redu, mnogo si zamutila. Zahvaljujem se svim medijima na podršci. Tegeltija ne znam hoće li biti procesuiran jer je nestao, ali ostala je Dalida Burzić - kazao je Memić.

I Ifet Feraget, advokat porodice Memić, danas se obratio novinarima, a osvrnuo se i na pisanje Avde Avdića, megafona Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno sigurnosne agencije BiH.

Feraget je spomenuo "novinara" kojem se ranije javno obratio, kada mu je postavio pitanje "čija je sluga", rekao mu da nema čisto srce te ga pitao "jeste li vi uopće Avdo".

U videu pogledajte šta su kazali Muriz i Arijana Memić, te advokat Feraget.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na