PRIMITIVNO PONAŠANJE

Čampara poručio Zahiragiću: Skupština KS nije korida

Činjenica je da se ovdje pojedini ponašaju kao primitivci koji se mogu vidjeti na tim dešavanjima, rekao je

A. K.
  • Aljoša Čampara i Haris Zahiragić

    Aljoša Čampara i Haris Zahiragić

    Foto: Avaz


Zastupnik u Skupštini KS, Aljoša Čampara, osvrćući se na rasprave između zastupnika, kazao je da Skupština nije vašar, ulica niti diskoteka, a ponašanje zastupnika uporedio je s koridom.

- Ovo nije korida, ovo je Skupština Kantona Sarajevo - kazao je Čampara.

Zastupnik Haris Zahiragić kazao je da su izjave zastupnika Čampare uvrede, da je rođen u Sarajevu, te da ne zna gdje se Čampara rodio i gdje je vidio koride i vašare.

- Ja to ne znam šta znači uopće. Uz dužno poštovanje koridama i vašarima. Nije imanentna meni takva vrsta zabava - kazao je Zahiragić.

Čampara mu je na to odgovorio da je rođen u Dubrovniku, ali da je odrastao u Sarajevu te da mu porodica vodi porijeklo iz Hercegovine.

- Roditelji su mi iz Gacka, znači imam gatačko porijeklo, na koje sam jako ponosan i ne bih ga mijenjao ni za briselsko. Na šta sam mislio kada sam govorio o koridi? Mislio sam na one najprimitivnije istupe ili nastupe na tim nekim koridama koji se dešavaju. To mi je neka vrsta podsjetnice da uporedim sa pojedincima kako se ovdje ponašaju - kazao je Čampara.

Zahiragić mu je na to odgovorio da on nikada nije bio na koridi, što možda i nije prednost. Čampara mu je na to rekao da nije kazao da je neko bio na koridi te da ga ne zanima da li je neko bio na koridi, da ni on nije bio na koridi, ali da je to sve dostupno na internetu, na TV-u, na YouTubeu.

- Činjenica je da se ovdje pojedini ponašaju kao primitivci koji se mogu vidjeti na tim dešavanjima - zaključio je Čampara.

Više o temi Aljoša Čampara

NA VRH

Podijeli članak na