PREDSJEDNIK SDS-A

Šarović o predsjedniku SNSD-a: Dodik dokazao da je lažni patriota i loš glumac

Na tim stavovima je upravo on, ne tako davno, samo pravio predstavu za glasače. Znali smo to i tada, kao što je znala i cijela javnost, a sada je ulogu lošeg glumca i lažnog potvrde samo potvrdio

Mirko Šarović: Dodik pravio predstavu za glasače. Avaz

E. T. / BNTV

17.6.2021

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a izjavio je danasda Dodikova odluka da potpiše Deklaraciju za NATO i EU integracije je direktno suprotna stavovima Narodne Skupštine Republike Srpske. 

Na tim stavovima je upravo on, ne tako davno, samo pravio predstavu za glasače. Znali smo to i tada, kao što je znala i cijela javnost, a sada je ulogu lošeg glumca i lažnog potvrde samo potvrdio. Potpisivanjem opredjeljenosti za NATO Dodik je još jednom pokazao da pod njegovim vođstvom Republika Srpska i BiH čvrsto gaze putem članstva u NATO -  kazao je Šarović te dodao: 

- Od osobe koja je navodno izričito bila protiv NATO integracija a na čemu je godinama kupio političke poene, sada imamo glavnog aktera i promotera NATO puta i zahvaljujući njemu mi smo trenutno u završnoj fazi ulaska u NATO savez, što je Brisel nedavno i zvanično potvrdio. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.