PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić: Odluka Crne Gore je velika, usvajanjem Rezolucije stavili su se na pravu stranu historije

Vjerujemo da će rezolucija crnogorske skupštine potaknuti sve one u BiH koji se trenutno protive zabrani javnog negiranja genocida da promijene dosadašnji dekadentni stav, kazao je Radončić

A. J.
  • Radončić: Crna Gora je poslala poruku svim državama Balkana

    Radončić: Crna Gora je poslala poruku svim državama Balkana

    Foto: SBB


Savez za bolju budućnost BiH i ja s dubokim poštovanjem pozdravljamo današnju odluku Skupštine Crne Gore, koja je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kojom se osuđuje i zabranjuje javno negiranje genocida, kazao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

- Ovo je velika odluka Skupštine Crne Gore koju su podržali poslanici i pozicije i opozicije, na tome im čestitamo. To dokazuje da je Crna Gora država koja zna vrednovati civilizacijske vrijednosti i da se usvajanjem današnje rezolucije stavila na pravu stranu historije.

Zvaničnom rezolucijom u Skupštini, osudom genocida u Srebrenici i zabranom javnog negiranja Crna Gora je poslala poruku svim državama Balkana i pokazala način na koji treba da se odnose prema genocidu pocinjenim nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Vjerujemo da će rezolucija crnogorske skupštine potaknuti sve one u BiH koji se trenutno protive zabrani javnog negiranja genocida da promijene dosadašnji dekadentni stav, kako bi Parlamentarna skupština BiH konačno mogla donijeti zakon o zabrani negiranja genocida u našoj zemlji - naveo je Radončić, saopćeno je iz SBB-a.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na